8 henkilölle
2 Ruokaöljy (rkl)
2 Sinapinsiemen (tl)
1 Sarviapilan siemen (tl)
2 Chili, tuore (kpl)
20 Currylehti (kpl)
50 Inkivääri, tuore juuri (g)
150 Keltasipuli (g)
500 Tomaattimurska (g)
1 Chilimauste (tl)
1 Kurkuma (tl)
400 Kookosmaito (g)
1 Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % (tl)
Valmistusohjeet:
Tällä yksinkertaisella, mutta maukkaalla curryllä ruokkii vaikka kompanian lisäämällä kasvisten määrää ja jatkamalla kastiketta vedellä. Sopii hyvin myös parin päivän ruuaksi perheelle. Tämä curry on – jos mahdollista – vielä parempaa valmistamista seuraavana päivänä. Tarjoile basmatiriisin ja kurkkuraidan kanssa.
Tämä on pikaversio perinteisestä etelä-Intialaisesta kasviscurrystä. Valmistelemalla kaikki ainekset etukäteen ruoka on pöydässä n. 35 minuutissa.
Lämmitä öljy ja lisää kuumaan öljyyn sinapinsiemenet. Kun sinapinsiemenet alkavat poppimaan pannussa, lisää sarviapilan siemenet, raastettu inkivääri, currylehdet sekä hotimpaa curryä halutessasi, vihreät chilit. Lisää muutaman minuutin jälkeen sipulit, jotka saavat hieman ottaa väriä (muutama minuutti). Lisää chilijauhe, kurkuma ja pidemmän kypsennysajan vaativat kasvikset (lisää nopeasti pehmenevät kasvikset, kuten kesäkurpitsa vasta n. 5-10 minuuttia ennen ruuan valmistumista, jotta ne eivät mene mössöksi) sekä tomaattimurska. Sekoita ja lisää kookosmaito ja tarvittaessa hieman vettä. Kastikkeen konsistenssin pitäisi muistuttaa kuohukermaa. Voit käyttää kilon vapaavalinnaisia kasviksia. Mikäli käytät tärkkelyspitoisia kasviksia (peruna, bataatti) vettä tarvitsee lisätä enemmän. Kypsennä n. 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää suola ja tarkista maku. Mikäli käytät kasviksia, jotka muuttuvat kypsennettässä makeiksi voit tasapainottaa makua puristamalla lopuksi curryyn hieman limetin mehua. Hapokkuutta voi säätää myös lisäämällä kasvisten kanssa samaan aikaan kastikkeeseen 1-2 rkl. siemenetöntä tamarinditahnaa.
Resepti: Alex Nieminen
146 g
CO2e / 100 g220 g
CO2e / annos
Facebook kommentit