4 henkilölle
2 Linssi vihreä/ruskea (dl)
1 Sipuli
2 Porkkana
1 Purjosipuli
500 Tomaattimurska (g)
3 Chilijauhe (tl)
Mustapippuri, rouhittu (tl)
Mineraalisuola keskiarvo (grammaa)
1 Kasvisliemikuutio
Valmistusohjeet:
Laita linssit likoamaan runsaaseen veteen noin puoleksi tunniksi. Pilko porkkanat, sipuli ja purjo pienehköiksi kuutioiksi. Kuullota kasvikset öljyssä. Lisää kuivattu chili mukaan. Mitä kauemmin chiliä kuullottaa, sitä enemmän se tuntuu antavan ruokaan tulisuutta.
Lisää vesi, kasvisliemijauhe, tomaattimurska ja linssit. Murskaa joukkoon myös kourallinen kuivattuja suppilovahveroita, jos sellaisia sattuu kaapissa olemaan. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Kun linssit tuntuvat kypsiltä, on soppa valmista. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla. Parasta tuoreiden sämpylöiden kanssa.
180 g
CO2e / 100 g478 g
CO2e / annos
Facebook kommentit