Bataattilaatikko
noin 1 kg bataatteja
2-3 dl soija- tai kaurakermaa
0,5 dl vehnäjauhoja
2-3 rkl siirappia
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl kanelia
1 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua
Pinnalle
3 rkl korppujauhoja
2 rkl margariinia
Kuori ja lohko bataatit. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä bataattisose haaleaksi. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujahuhoja. Laita päälle muutama margariininokare. Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin 1,5 tuntia.
Resepti on Inna Somersalon Vegaaninen joulupöytä -kurssilta.
Facebook kommentit