Mietin pitkään, voiko basilika maistua mansikkakakun kermavaahdossa oikeasti hyvältä. Otin selvää, ja aivan maukas se lopputulos oli.
pohja:
– 2,5dl pekaanipähkinöitä tai manteleita
– 2dl pehmeitä taateleita
– 2rkl kookosöljyä tai voita
kuorrute:
– tuoreita mansikoita
– nippu basilikaa
– 2dl kermaa
– 2rkl tomusokeria
Aloita kakun valmistelu edellisenä iltana. Laita pähkinät veteen likoamaan yön yli. Näin ne pehmenevät ja muuttuvat paremman makuisiksi ja helpommin sulaviksi. Laita kerma kattilaan ja lämmitä kiehumispisteeseen. Litistele kymmenkunta isoa basilikanlehteä veitsen tylpällä puolella niin, että niistä irtoaa nestettä. Lisää lehdet kuuman kerman joukkoon ja pyöräytä sekaisin. Ota kattila pois liedeltä ja peitä kelmulla, jotta basilikan aromi ei haihtuisi. Anna jäähtyä puoli tuntia. Siivilöi kerma eri astiaan. Painele lehtiä siivilää vasten, jotta suurin osa nesteestä irtoaa kerman mukaan. Laita basilikakerma yöksi jääkaappiin.
Huuhtele yön yli lionneet pähkinät ja laita tehosekoittimeen taatelien ja rasvan kanssa. Blendaa pehmeäksi muruseokseksi. Laita pieneen (halkaisijaltaan 18-20cm) irtopohjavuokaan leivinpaperi ja voitele kookosöljyllä. Painele pähkinätaikina kauniiksi ja tasaiseksi vuuan pohjalle. Laita vuoka pakastimeen noin tunniksi.
Paloittele mansikat puolikkaiksi. Lisää basilikakerman joukkoon tomusokeri ja vatkaa vaahdoksi. Irrota vuoka jähmettyneestä kakkupohjasta. Levitä pohjalle haluamasi määrä kermavaahtoa (sitä jäi minulla hieman yli) ja kokoa sen päälle mansikoita ja basilikanlehtiä kursailematta.
Nauti heti, tai laita vielä jääkaappiin. Kakku on parhaimmillaan muutaman tunnin kuluttua kun maut ovat tasoittuneet.
Facebook kommentit