4 henkilölle
1 valkosipulin kynsi
0,5 tuoretta chiliä
1 Lime
2 Avokadoa
rouhittua merisuolaa
rouhittua mustapippuria
0,5 dl Oliiviöljyä
nippu tuoretta basilikaa
nippu tuoretta lehtipersiljaa
60 g parmesaanijuustoa
500 g spagettia
5 rkl pinjansiemeniä
100 g kirsikkatomaatteja
Valmistusohjeet:
Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, puolitetut kirsikkatomaatit sekä parmesaaniraaste.
Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.
Keitä spagetti al dente-kypsyyteen hyvin suolatussa vedessä, ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä. Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun.
Raasta päälle parmesaani ja rouhi myllystä mustapippuria, tarjoa heti.
Resepti pohjautuu alkuperäiseen hs.fi/ruoka:n reseptiin.
206 g
CO2e / 100 g622 g
CO2e / annos
Facebook kommentit