fbpx

Aurinkotahna

Lisätty 21.10.2013
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 10m
  • Valmistusaika: 10m
  • Yhteensä: 20m

Auringonkukansiementahna (eli lyhennettynä aurinkotahna) on sellainen ruoka, johon jään koukkuun. Yleensä jää koukkuun sokeriin, tai leivonnaisiin tai roskaruokaan, joka koukuttaa (ja on saatettu jopa suunnitella koukuttamaan) aivosi haluamaan lisää, mutta auringonkukansiementahnan koukuttavuus on mulle vielä mysteeri. Ehkä mun keho vaan tarvitsee sitä. Tahna on parhaimmillaan yksinkertaisten ruokien kanssa, kuten kurkkuviipaleiden.

Aurinkotahna

5 dl auringonkukansiemeniä
2 tl ekstra neitsyt oliiviöljyä
1/2 –1 tl suolaa

Kuumenna uuni 190 asteeseen. Levitä auringonkukansiemenet kahdelle pellille tasaisesti. Paahda uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kultaista väriä pintaansa. Ole varovainen ja tarkkaile siemeniä ahkerasti, ne palavat helposti. Kaada paahdetut siemenet monitoimikoneeseen, jossa on yleisterä (se S-kirjaimen muotoinen) ja lisää suola. Laita kone täysille ja anna käydä niin kauan kunnes siemeniä täytyy kaapia alas reunoilta. Jatka siementen jauhamista kunnes niistä muotoutuu tahnaa. Jos 5–7 minuutin aikana ei muodostu tahnaa lisää 2 rkl oliiviöljyä helpottamaan prosessia. Siementen saamiseksi tahnaksi saattaa kestää hyvinkin 10 minuuttia, joten älä luovuta! Kaavi valmis tahna lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa. Säilyy noin viikon.

 

Päivi Liikonen on ravintoneuvoja, joka kokkaa kasvispainotteisia ruokia. Hänen reseptifilosofiansa on, että ruoka tarjoaa täysipainoista ravintoa, maistuvia makuelämyksiä ja iloa. Päivi haluaa motivoida ja inspiroida sinua luomaan oma hyvä olosi ateria kerrallaan.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille