2 henkilölle
600 Porkkana (grammaa)
2 Peruna
2 Kasvisliemikuutio
1 Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % (tl)
4 Jogurtti maustamaton, 2,5 % rasvaa, vähälaktoosinen (dl)
18 Vesi, vesijohtovesi (dl)
3 Tilli, tuore (rkl)
Valmistusohjeet:
Kuori ja viipaloi porkkanat ja perunat. Laita viipaloidut juurekset kattilaan, kaada vesi päälle ja laita liedelle. Lämmöt kaakkoon, ja murenna joukkoon liemikuutiot. Lisää suolaa makusi mukaan (esim. 1 rkl). Anna kiehahtaa, jonka jälkeen alenna lämpöä. Kansi päälle, ja anna hautua 15-20 min, kunnes juurekset ovat pehmeitä.
Ota kattila liedeltä, ja soseuta teho- tai sauvasekoittimella. Varsinkin jälkimmäistä käyttäessäsi tee tämä vaihe osissa, huolehtien että jokainen erä on keskenään jotakuinkin samanlainen – eli mukana on sekä juureksia, että lientä. Kaada soseutettu keitto takaisin kattilaan, sekoita, ja anna lämmetä tarjoilua varten. Ripottele tilli mukaan ja tarjoile.
Koristele annokset halutessasi maustamattomalla jogurtilla tai ranskankermalla.
27 g
CO2e / 100 g403 g
CO2e / annos
Facebook kommentit