fbpx

Gourmetpizza ja tomaattikastike

Lisätty 10.12.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

4 henkilölle
0,5 Hiiva
5 Vehnäjauho (dl)
2 Vesi, vesijohtovesi (dl)
0,5 Suola (tl)
3 Oliiviöljy (rkl)
1 Chili, tuore (kpl)
1000 Tomaatti (g)
2 Punaviinietikka (rkl)
2 Valkosipuli (kynsi)
1 Fenkolijauhe (tl)
0,5 Basilika, tuore (dl)
50 Meirami, tuore (g)
1 Suola (tl)
2 Mustapippuri (tl)
70 Mozzarellajuusto (g)
0,25 Ananas kuorittu
1 Paprika punainen (kpl)
40 Vuohenjuusto (g)
10 Oliivi, kalamata
100 Herkkusieni (grammaa)
100 Rucola (g)

Valmistusohjeet:
Tomaattikastikkeen valmistus:
Kalttaa tomaatit (tee ristiviilto tomaattien kantoihin, keitä 5 min kiehuvassa vedessä, kaada vesi pois ja kaada kylmää vettä päälle, anna viiletä pari minuuttia), ja poista kuoret sekä tomaatin kannat/siemenet (siemenet maistuu happamilta). Laita muutama ruokalusikallinen öljyä kattilaan. Lisää valkosipulimurska öljyyn, ja lämmitä kevyesti. Lisää öljyyn chili ja fenkoli, paista minuutti. Lisää tomaatit. Kiehuta ilman kantta, jotta neste haihtuu. Keitä tunnin kaksi. Siinä vaiheessa, kun tomaattikastike alkaa roiskua pitkin liettä, voi laittaa kannen puolittain päälle ja keittää vielä noin 10-15 minuuttia. Ota kastike pois liedeltä, lisää viinietikka, 2-3 rkl oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Maista, ja jos on liian stydiä/mausteista, leikkaa tomaattimurskalla/paseeratulla tomaatilla

Taikina:
Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhoa niin paljon, että taikina ”kyllästyy”. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Kaulitse niin ohueksi kuin mahdollista.

Levitä tomaattikastike kaulitun taikinan päälle. Lisää seuraavaksi ensin juusto ja sitten loput pilkotut ainekset. Laita uuni lämpenemään 250°. Jos käytät sähköuunia, laita pizza mahdollisimman lähelle vastuksia. Paista uunista riippuen 5–15 minuttia kunnes juusto alkaa hieman ruskistua. Tarjoile hyvän viinin ja seuran kanssa!

Erityspiirteet:, Avainsanat:, ,

Hiilijalanjälki

  • 230 g

    CO2e / 100 g
  • 1258 g

    CO2e / annos

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille