fbpx

Sienilasagne

Lisätty 10.12.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 8
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

8 henkilölle
500 Täysjyvälasagnelevyt (g)
100 Siitakesieni (grammaa)
5 Vesi, vesijohtovesi (dl)
4 Punasipuli (kpl)
2 Rypsiöljy (rkl)
3 Porkkana
0.75 Vehnäjauho (dl)
4 Laakerinlehti (kpl)
1 Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % (tl)
0.25 Valkopippuri (tl)
2 Soijarouhe, vaalea/tumma (dl)
50 Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä (g)

Valmistusohjeet:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Sienikastike
1) Keitä soijarouhe paketin ohjeen mukaan.
2) Huuhtele suola sienistä valuvan veden alla.
3) Kuullota punasipulit öljyssä.
4) Raasta porkkanat.
5) Laita soijarouhe, sienet, sipulit ja porkkanat samaan astiaan odottamaan, ja lisää joukkoon aurinkokuivatut tomaatit.

Valkokastike
1) Kuumenna pari rkl öljyä kattilan pohjalla ja sekoita vehnäjauho siihen.
2) Kaada kolmannes kauramaidosta hitaasti joukkoon ja sekoita kunnolla. Kokeilemistani kauramaidoista parhaiten sakeutuu Oatly.
3) Kaada loput kauramaidosta kolmessa-viidessä erässä joukkoon ja sekoita, anna kastikkeen sakeutua ennen lisäyksiä.
4) Sekoita lopuksi tasaiseksi vispilällä ja lisää suola ja laakerinlehdet. Keitä joitakin minuutteja ja lisää joukkoon valkopippuria.
5) Kaada neljännes kastikkeesta erilliseen astiaan lasagnen päällimmäistä kerrosta varten.

Lisää valmistamasi valkokastike (suurin osa siitä siis) samaan astiaan aiemmin valmistamasi sienikastikkeen kanssa.

Laita lasagnevuokaan vuorotellen kerros lasagnelevyjä ja kastiketta. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi pelkkää valkokastiketta.

Paista 200 asteessa puoli tuntia ja 15 min jälkilämmöllä. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Erityspiirteet:, , , , Avainsanat:,

Hiilijalanjälki

  • 39 g

    CO2e / 100 g
  • 85 g

    CO2e / annos

Veera on digiaktivisti, digistrategisti ja yrittäjä, joka suunnittelee järjestöille verkkokampanjoita Sveitsistä käsin. Hän vastustaa ruoan geenimuuntelua, mutta ei voi vastustaa muiden laittamaa ruokaa. Veera ottaa kantaa ajankohtaisiin ruokakysymyksiin.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille