Uuniruoka? Tylsää? Suuritöistä? Tämä uuniruoka kääntää päät, nenät sekä mielipiteet uunivuokaruokien mauttomuudesta tai mitäänsanomattomuudesta. Kesäkurpitsat, kikherneet ja suolatut cashew-pähkinät ovat helppoa ja hyvää syysruokaa rennolla otteella. Vuokaan sopii oikeestaan mikä tahansa vihannes. Pavut, parsakaali, porkkanaraaste tai pinaatti saattaisivat passata (jos aloitetaan pelkästään jo P-kirjaimesta).
Kesäkurpitsa-kikhernevuoka
1 kesäkurpitsa
suolaa
1 sipuli
rypsiöljyä
muutama valkosipulin kynsi
1/2 paprika
tölkillinen kikherneitä
kourallinen suolattuja (cashew)pähkinöitä rouhittuna
2 tl välimeren yrttiseosta
1 tl oreganoa
mustapippuria
pari kourallista Tofutti mozzarellaa raasteena
2 dl kaurakermaa
Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen. Raasta kesäkurpitsa ja itketä sitä siivilässä ripottelemalla sille suolaa. Silppua sillä välin sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä hetken öljyssä. Pilko paprika pieniksi paloiksi ja kaada pannulle. Puristele keskurpitsaraasteesta ylimääräinen vesi ja lisää pannulle muiden kasvisten joukkoon. Kääntele viitisen minuuttia ja mausta pippurilla ja yrttiseoksella. Rouhi pähkinät.
Levitä uunivuokaan päällekkäin kesäkurpitsatäytettä, valutettuja kikherneitä, suolapähkinärouhetta ja juustoraastetta. Tee pari kerrosta. Kaada kaurakerma kaiken päälle ja viimeistele juustoraasteella. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Tarjoa salaatin rinnalla ja nauti!
Facebook kommentit