Turkkilais-suomalainen rouva Benson asuu Lontoossa ja kokkasi meille vuoden 2013 päätteeksi mahtavan muhevaa ja voimakasta kasviscurrya.
Käytä curryyn sitä mausteseosta, mikä kaapistasi jo löytyy tai hifistele tekemällä/etsimällä parempaa. Rouvan käyttämä curryjauhe oli koostumukseltaan kovin erilainen kuin Suomen perusmaustesarjojen curry-sekoitukset. Ehkäpä etnisissä kaupoissa onnistaisi paremmin? Rouvan sekoitus sisälsi: korianteria, suolaa, kurkumaa, inkivääriä, sarviapilaa, juustokuminaa eli jeeraa, sinappijauhoa, valkosipulia, maustepippuria, cayennepippuria ja mustapippuria.
Ainekset
3 rkl oliiviöljyä
Pieni munakoiso, viipaloituna
200g tuoretta pinaattia
2 sipulia, silputtuna
6 valkosipulinkynttä, silputtuna
3 rkl inkivääriä, hienoksi silputtuna
2 isoa vihreää chiliä, siemenet poistettuna ja silputtuna
2 rkl tai reilummin curryjauhetta
250g puy- tai vihreitä linssejä
500g (uusia) perunoita, kuorineen, leikattuna neljään osaan
kasvislientä
1 tlk kookosmaitoa
Tarjoiluun
Tuoretta, silputtua korianteria
Basmatiriisiä
Naan-leipää
Luonnonjogurttia
1. Paista munakoisoviipaleet pannulla oliiviöljyssä, lisää hetkeksi myös pinaatinlehdet. Nosta sivuun.
2. Paista sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chilit pannulla keskilämmöllä oliiviöljyssä.
3. Lisää linssit ja curryjauhe, kun sipulit ovat kuullottuneet. Peitä vedellä ja jätä poreilemaan kevyesti noin 30 minuutiksi.
4. Lisää perunat ja kasvisliemi. Anna poreilla kunnes perunat ovat kypsiä.
5. Lisää sitten munakoiso, pinaatit ja kookosmaito – keitä vielä 10 minuutin ajan.
6. Koristele annokset korianterilla ja tarjoile riisin, naan-leivän ja jogurtin kera.
Resepti on paranneltu versio Paul Rankinin peruna-linssicurry-reseptistä.
Facebook kommentit