Greetings from outer space!
Mielestäni eräs parhaista kahvipöydän herkuista on rehellinen porkkanakakku tuorejuustokuorrutteella. Mitä enemmän kuorrutetta, sen parempi. Tällä kertaa lempitaikinaani solahti kuitenkin porkkanan sijasta kurpitsaa, jonka ulkomuoto muistutti sci-fi-elokuvien kultavuosilta tuttua ulkoavaruuden olioiden emoalusta. Ennen kuin tämä postaus ajautuu täysin Linnunradan tuolle puolen tai alien vs. predator -henkiseksi, annetaan kuvan puhua puolestaan tästä satelliittikurpitsasta.
Lajin nimike on white custard ja se on erittäin satoisa ja sopii erityisesti leivonnaisiin. Lopusta hedelmälihasta ajattelin pyöritellä kurpitsasämpylöitä ja yllättää niillä ystäväni. Jos ovikellosi soi, I come in peace.
Kurpitsakakku
4 luomumunaa
n. 4 dl kurpitsaraastetta
2,5 dl fariinisokeria tai ruokosokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1,5 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
kardemummaa
1 dl mantelirouhetta
1 dl öljyä
Kuorrutus
2 rasiaa Philadelphia-tuorejuustoa
2 rkl sitruunan mehua
2 tl vaniljasokeria
n. 1 dl tomusokeria
Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Raasta hedelmäliha.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon raastettu kurpitsa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita joukkoon öljy.
Paista 26 cm kakkuvuoassa 180° C n. 40–45 min, kunnes keskeltä koetettaessa tikkuun ei jää taikinaa. Kakku saa jäädä keskeltä vähän kosteaksi. Anna jäähtyä.
Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä kakulle nuolijalla. Herkuttele hyvien tyyppien kanssa kahvin kera ja nauti syksystä. Leivonnaisen maku vain paranee seuraavana päivänä mehustuttuaan yön yli.
Facebook kommentit