Kastike:
1 pieni avokado
1 suuri tomaatti
viipale punasipulia
viipale jalopenoa
2 pientä porkkanaa
1 pienen limen mehu
1-2 pientä kourallista tuoretta korianteria
pieni pala inkivääriä
Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa pehmeäksi, mausta sitten suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Raakapasta:
2 kupillista kuutioitua valkoista retiisiä (Meksikossa jicamaa)
1 suuri kesäkurpitsa, leikattuna pitkiksi tikuiksi (kuten spaghetti)
3 kupillista tuoretta salaattia silputtuna
2 pientä porkkanaa kuorittuna ja pieneksi pilkottuna
1 pieni tomaatti paloina
3-4 korianterinlehteä pienenä silppuna
Sekoita kuutioitu retiisi, porkkana ja tomaatti kastikkeeseen.
Aseta lautaselle salaattipeti ja kesäkurpitsa, ja annostele kastike päälle.
Koristele korianterilla.
Reseptin opetti minulle Natalie Nitarski, joka pyörittää Luz del Sol -ravintolaa San Augustinillossa, Meksikossa.
Facebook kommentit