6 henkilölle
2Paprika punainen (kpl)
2Tomaatti (kpl)
2Valkosipuli (kynsi)
2Linssi punainen (dl)
1Kasvisliemikuutio
4Vesi, vesijohtovesi (dl)
1Timjami (tl)
1Paprikajauhe (rkl)
1Chili, tuore (kpl)
0.5Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % (tl)
3Punaviinietikka (rkl)
0.5Mustapippuri, rouhittu (tl)
2.5Tomaattimurska (dl)
4Kurpitsansiemen (rkl)
4Smetana n. 40% rasvaa (rkl)
Valmistusohjeet:
1) Paahda paprikat näin:
Lämmitä uuni 250 asteeseen. Poista paprikoista kanta ja siemenet. Leikkaa paprikat lohkoiksi ja levitä ne uunipellille nahkapuoli ylöspäin. Laita pelti uuniin ylimmälle tasolle, aivan vastuksen alle ja paahda paprikoita uunissa kunnes niiden kuori on mustunut. Kääri kuumat paprikat folioon, muovippussiin tai kannelliseen astiaan, jotta sisälle jäävä kosteus helpottaa kuoren irrottamista. Anna paprikoiden jäähtyä jottet polta näppejäsi. Kuori nahka pois. Pilko paprikat pienemmiksi.
2) Kalttaa ja pilko tomaatit
3) Huuhtele ja valuta linssit
4) Silppua valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä kattilanpohjalla hetki. Lisää tomaatit, tomaattimurska, paprikat, linssit, kasvisliemikuutio ja noin puolet vedestä. Lisää hetken kuluttua mausteet.
5) Anna keiton kiehua, kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää vettä keittoon pikkuhiljaa tarpeen mukaan.
6) Soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista suolan määrä.
7) Tarjoile keitto kuumana. Ripottele annoksen päälle siemeniä ja ruokalusikallinen smetanaa.
133 g
CO2e / 100 g360 g
CO2e / annos
Facebook kommentit