fbpx

Savuinen linssipaprikakeitto

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 6
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

6 henkilölle
2Paprika punainen (kpl)
2Tomaatti (kpl)
2Valkosipuli (kynsi)
2Linssi punainen (dl)
1Kasvisliemikuutio
4Vesi, vesijohtovesi (dl)
1Timjami (tl)
1Paprikajauhe (rkl)
1Chili, tuore (kpl)
0.5Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % (tl)
3Punaviinietikka (rkl)
0.5Mustapippuri, rouhittu (tl)
2.5Tomaattimurska (dl)
4Kurpitsansiemen (rkl)
4Smetana n. 40% rasvaa (rkl)

Valmistusohjeet:

1) Paahda paprikat näin:
Lämmitä uuni 250 asteeseen. Poista paprikoista kanta ja siemenet. Leikkaa paprikat lohkoiksi ja levitä ne uunipellille nahkapuoli ylöspäin. Laita pelti uuniin ylimmälle tasolle, aivan vastuksen alle ja paahda paprikoita uunissa kunnes niiden kuori on mustunut. Kääri kuumat paprikat folioon, muovippussiin tai kannelliseen astiaan, jotta sisälle jäävä kosteus helpottaa kuoren irrottamista. Anna paprikoiden jäähtyä jottet polta näppejäsi. Kuori nahka pois. Pilko paprikat pienemmiksi.

2) Kalttaa ja pilko tomaatit

3) Huuhtele ja valuta linssit

4) Silppua valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä kattilanpohjalla hetki. Lisää tomaatit, tomaattimurska, paprikat, linssit, kasvisliemikuutio ja noin puolet vedestä. Lisää hetken kuluttua mausteet.

5) Anna keiton kiehua, kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää vettä keittoon pikkuhiljaa tarpeen mukaan.

6) Soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista suolan määrä.

7) Tarjoile keitto kuumana. Ripottele annoksen päälle siemeniä ja ruokalusikallinen smetanaa.

Erityspiirteet:, , , , , Avainsanat:, ,

Hiilijalanjälki

  • 133 g

    CO2e / 100 g
  • 360 g

    CO2e / annos

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille