15-20 kpl.
500 g kokonaisia, raakoja punajuuria (3–4 kpl)
100 g suolatonta voita, plus vuuan voiteluun
200 g 70% suklaata
1 tl vanilliinisokeria
250 g sokeria
3 munaa
100 g vehnäjauhoa
25 g kaakaojauhoa
Valmistusohjeet:
1. Peitä kätesi kumihanskoilla estääksesi käsiesi tahraantuminen, siten kuori punajuuri – tarvitset noin 400 g. Paloittele ja laita isoon kulhoon. Lisää loraus vettä, peitä kelmulla, ja laita mikroon* korkealla lämmöllä 12 minuutiksi tai kunnes punajuuri on pehmeää.
2. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Punajuuren valmistuessa ota uunipelti tai uunivuoka ja voitele se. Paloittele suklaa ja leikkaa voi kuutioiksi. Kaada valmis punajuuri siivilän läpi päästäksesi eroon ylimääräisestä nesteestä. Sitten sekoita tehosekoittimessa punajuuri, suklaa, voi ja vanilja, kunnes ainekset ovat tasaisesti.
3. Laita isoon kulhoon sokeri ja munat, sitten vatkaa kunnes taikina on paksua, vaaleaa ja vaahtoisaa. Lusikoi punajuurimössö kulhoon pelästymättä kokonaisuuden tämänhetkisestä epäilyttävästä ulkomuodosta, ja sekoita lusikalla. Yritä pitää sekoitus mahdollisimman ilmavana. Siivilöi sekaan vehnäjauho ja kaakaojauhe, ja sekoita varoen tasaiseksi.
4. Kaada voideltuun vuokaan ja laita uuniin 25 minuutiksi tai kunnes seos on kunnolla kohonnut. Anna jäähtyä ja paloittele sitten kuutioiksi.
*Huom. Jos et käytä mikroa, keitä punajuuri kuorineen pehmeäksi kattilassa ja kuori vasta kypsänä.
Voit myös ostaa valmiiksi keitettyä punajuurta, mutta muista ota purkki johon ei ole lisätty etikkaa.
Annoksessa: 255 kcal, 4g proteiinia, 32g carbohydr, 13 g rasvaa (7g sat), 2g kuitua, 24g sokeria, 0,11g suolaa.
Alkuperäinen resepti: www.bbcgoodfood.com/recipes/749700/beetroot-brownies
126 g
CO2e / 100 g248 g
CO2e / annos
lisännyt: Petteri on 22.2.2013
Hyviä olivat! Voin suositella jopa punajuurikammoisille.