fbpx

Pinaatti-vuohenjuustolasagne

Lisätty 07.12.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 6
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

6 henkilölle
250 Vuohenjuusto (g)
500 Babypinaatti (g)
225 Täysjyvälasagnelevyt (g)
2 Sipuli
2 Valkosipuli (kynsi)
2 Oliiviöljy (rkl)
800 Tomaattimurska (g)
1.5 Smetana n. 40% rasvaa (dl)
125 Parmesaanijuusto (g)

Valmistusohjeet:
Keitä ensin tomaattikastike: silppua sipulit ja valkosipulin kynnet ja kuullota niitä viitisen minuuttia miedolla lämmöllä kattilan pohjalla kasviöljyssä. Lisää tomaattimurska ja mausteet ja anna seoksen kiehua hiljalleen ilman kantta. Tomaattikastike saa olla hiukan totuttua suolaisempaa, sillä juustokastikkeeseen ei lisätä suolaa.

Valuta sitten ryöpätty pinaatti siivilässä, siirrä se kulhoon ja sekoita joukkoon vuohenjuusto ja puolet parmesaaniraasteesta. Sekoita hyvin ja mausta seos mustapippurilla.

Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka ja lado siihen lasagnen ainekset kerroksittain niin, että alimmainen kerros on tomaattikastiketta ja päällimmäinen lasagnelevyjä. Levitä levyjen päälle smetana, ripottele päälle loppu parmesanraaste ja kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Avainsanat:, ,

Hiilijalanjälki

  • 453 g

    CO2e / 100 g
  • 1663 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille