Sain inspiraation syksyn ensimmäiseen omenapiirakkaan, kun törmäsin internetin syövereissä Satokarttaan. Sivustolle on kerätty ainakin Helsingin ja Tampereen alueilta käyttäjien yhteistyönä paikkoja, joista löytää luonnontilassa kasvavia hedelmäpuita, marjoja, sieniä, pähkinäpuita tai muita villivihanneksia. Kartalle merkityt puut olivat Töölössä tosin jo koluttu tyhjiksi ainakin omalta ulottuvuuskorkeudeltani, mutta onneksi löysin matkalta karttaan merkitsemättömän pienen omenapuun, josta sain mukaan kangaskassillisen juuri sopivan kypsyisiä omenia.
Tämä resepti on todella helppo ja nopea, ja oikein hyvän makuinen. Annoksen viimeistelee vaniljainen kaurajäätelö.
1 piirakkavuoallinen
Pohja:
1 pkt (Sunnunai) murotaikinaa
Päällinen:
5–10 lähimaastosta poimittua omenaa riippuen minkä kokoisia omenat ovat
0,5 dl sulatettua margariinia
4 rkl sokeria
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria tai 1 tl vaniljajauhetta
1 dl kaurahiutaleita
Sulata taikina ohjeen mukaan ja painele se levyksi voideltuun piirakkavuokaan.
Kuori ja pilko omenat ohuiksi lohkoiksi. Laita omenapalat taikinan päälle tiiviisti.
Sulata margariini mikrossa. Sekoita sen joukkoon sokeri, kaneli, kaurahiutaleet ja vaniljasokeri.
Ripottele seosta tasaisesti piiraan päälle.
Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.
Tarjoile esimerkiksi kauravaniljajäätelön kera.
Facebook kommentit