Olen aina ollut mustikoiden suuri ystävä ja tämän kotimaisten metsiemme oman superfoodin superkuluttaja. Lempijälkiruokani onkin äitini tekemä perikarjalainen mustikkakukko, jonka ohjeen tulen ehdottomasti jonain päivänä julkistamaan täälläkin. Mustikoita jaksan itse poimia ehkä juuri sen yhden ämpärillisen kesässä ja joskus on mennyt vuosia, että yhden yhtä marjaa en ole omasta pakkasestani itse alunperin kerännyt. Minä olen aina ollut enemmänkin se taiteellinen johtaja mustikoiden jalostamisessa leivonnaisiksi. Tänään tästä herkullisesta marjasta kohosi mehevän valkosuklaisia kuppikakkuja kardemummaisella twistillä.
Mustikka-valkosuklaa cupcakes
n. 12 kpl
1 dl sokeria
75 g voita
1 luomumuna
0,75 dl maustamatonta jogurttia
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
hyppysellinen suolaa
50 g valkosuklaata
2 dl mustikoita
Kuorrutus
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2-3 tl vaniljasokeria
n. 1 dl tomusokeria
Vatkaa voi ja sokeri kulhossa. Lisää joukkoon muna ja vatkaa se hyvin. Sekoita yhteen kaikki kuivat aineet ja lisää ne varovasti sekoittaen seokseen. Pilko valkosuklaa pieniksi hipuiksi. Lisää taikinaan jogurtti, valkosuklaa ja lopuksi mustikat. Ei kannata juurikaan sekoittaa taikinaa enää mustikoiden lisäämisen jälkeen, ettei taikina värjäänny. Annostele taikina vuokiin. Paista 175° C noin 25 minuuttia, siten että muffinit saavat hiukan väriä. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrute sekoittamalla aineet keskenään. Pursota isolla pursottimella kuppikakkujen päälle herkulliset keot kuorrutetta. Nauti teen kanssa ja herkuttele.
Facebook kommentit