4 henkilölle
3 Oliiviöljy (rkl)
200 Keltasipuli (g)
2 Juustokumina, jeera (tl)
0.75 Kaneli (tl)
0.5 Muskottipähkinä, jauhettu (tl)
1 Kasvisliemikuutio
2 Linssi vihreä/ruskea (dl)
2 Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton (dl)
1 Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % (grammaa)
1 Mustapippuri (tl)
Valmistusohjeet:
Mujadar on libanonilainen riisi-linssi -”risotto” karamelisoiduilla sipuleilla.
1) Kuumenna 1 rkl. öljyä kattilassa, lisää 1 pilkottu sipuli, juustokumina, kaneli ja muskotti.
2) Kypsennä n. 5 minuuttia. Lisää litra kasvislientä ja vihreät linssit.
3) Laske valmistuslämpötilaa ja hauduta (vihreitä) linssejä n. 10 minuuttia.
4) Lisää riisi. Hauduta kannen alla, kunnes kaikki neste on imeytynyt (n. 15 minuuttia).
5) Lisää suola ja vastajauhettu pippuri myllystä makusi mukaan. Älä kypsennä liikaa – riisin ja linssien tulee säilyttää tekstuurinsa.
6) Samanaikaisesti riisi-linssiseoksen kypsentämisen kanssa: Kuumenna kaksi rkl. öljyä paistinpannulla ja lisää renkaiksi leikatut kolme isoa sipulia.
7) Kypsennä, kunnes sipulit ovat karamelisoituneet ja osin mustuneet (15-20 minuuttia).
Kun riisi-linssiseos on valmis, aseta se tarjoiluastiaan ja asettele karamelisoidut sipulit niiden päälle.
Resepti: Alex Nieminen
Kuvassa näkyvään libanonilaiseen ateriaan kuuluu myös Moutabal (munakoisotahna) ja Ruokaisa fetasalaatti.
128 g
CO2e / 100 g191 g
CO2e / annos
Facebook kommentit