Tuttua?
Säkkikaupalla omenoita. Omenoita hillona ja soseena. Omenoita siirappisena kaurapaistoksena. Omenoita omenakukkona, Omenoita salaatissa ja sämpylöissä. Kilokaupalla omenoita tuorepuristamoon ja omput mehuksi. Omenoita kuivattuina. Omenoita välipalana.
Kanelia, Valkeaa kuulasta, Loboa.
Omenaa, omenaa, omenaa.
Joka vuotinen ihana, mutta samalla päänvaivaa tuottava omenasavotta on käynnissä.
Siksi sydäntä hellivät omenamuffinssit kaurapäällysteellä sopivat juuri tähän hetkeen.
Omenamuffinit kauramurupäällisellä
noin 14 kpl
2 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
100 g sulatettua margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljaesanssia
1 rkl kanelia
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
kolme-neljä omppua pilkottuna (n. 3 dl)
1 dl maitoa
1 dl valitsemaasi mehua
Kauramuru:
50 g sulatettua margariinia
0,75 dl fariinisokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
tilkka vaniljaesanssia
0,5 tl kanelia
Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu margariini. Sekoita joukkoon kuivat aineet ja vaniljaesanssi. Lisää nesteet ja omenakuutiot. Sekoita varovasti.
Jaa taikina tukeviin muffinivuokiin täyttäen 2/3 vuoasta.
Tee kauramuru sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Laita noin teelusikallinen kauramurua jokaisen muffinin päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 18 minuuttia.
Facebook kommentit