fbpx

Minttuinen punajuuri-suklaakakku

Lisätty 04.09.2013
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 8
  • Esivalmisteluaika 60m
  • Valmistusaika: 20m
  • Yhteensä: 1:20 h

Syyskuun ensimmäisinä kirpeinä aamuina on ilo yllättää työkaverinsa mehevällä suklaakakulla. Pelkästä sokerista, suklaasta, voista ja jauhoista leivottu luomus on toki aina hyväksi havaittu  ja turvallinen valinta, mutta mitä jos tekisit kakusta pienillä twistillä hivenen terveellisemmän sekä mielikuvituksellisemman? Työpaikkani tämänpäiväisessä kahvipöytäkeskustelussa kakun punainen väri ja maku sai osakseen sekä hämmästyneitä ihmettelyjä että ihastuneen yllättyneitä faneja. Taattu keskustelun avaus ainakin, jos ei muuta. Taannoin Huili-lehdessäkin kummasteltiin punajuuren heikkoa menekkiä ja Reeta valmisti taivaallisia punajuuri-brownieita osoittaen ihmisten ennakkoluulot perättömiksi. Ehkä tällä tavalla suoraan pöytiin tarjoamalla punajuuri saa ansaitsemaansa huomiota eikä ole enää niin monelle kauhistus ja punainen vaate.

Minttuinen punajuuri-suklaakakku

(työpaikan henkilöstölle)

1 dl mantelijauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
50 g sulatettua voita
2 luomu kananmunaa
4 pientä punajuurta (n.2,5–3 dl)
1 dl fariinisokeria/ruokosokeria
kourallinen tuoretta minttua (n. 2 rkl silputtuna)
200 g reilun kaupan tummaa suklaata

Päälle:

2 prk (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
n. 1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
sitruunamehua

Keitä punajuuria n. 45 minuuttia. Kuori ja poista kannat sekä muut epämääräisyydet. Raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon yhteensekoitetut kuivat aineet. Sulata suklaa vesihauteessa miedolla lämmöllä. Nostele sekaan punajuuriraaste, sula ja hieman jäähtynyt suklaa sekä sulatettu voi. Lisää myös minttusilppu. Sekoita sen verran, että aineet sekoittuvat tasaisesti.

Voitele vuoan reunat ja aseta pohjan väliin leivinpapaperi. Näyttävämmän kakun saat kapeammalla vuoalla. Kaada taikina vuokaan. Paista 180 asteessa n. 25–30 min. Anna kakun jäähtyä, ja valmista sillä välin kuorrutus. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään ja lisää lopuksi sitruunamehu. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja koristele mantelirouheella. Fiilistele punajuuren ja suklaan makuparia hyvässä seurassa ja muista pyyhkiä suupielet kakusta nauttimisen jälkeen!
Erityspiirteet: Avainsanat:, ,

Kirsi kokkaa ja leipoo mutkatonta kasvisruokaa kotonaan ja ystävilleen. Erityisesti häntä kiinnostaa kausiruoka ja sen näkyvyys toreilla, marketeissa ja ruokapöydässä. Itsepoimittujen marjojen käyttö leivonnassa, kahvihetki ja niiden nauttiminen hyvässä seurassa tekevät päivästä kuin päivästä hippusen paremman. Lisäksi hän toivoo yhä useamman olevan ennakkoluulottomampia ja kokeilevan erilaisia kasviproteiineja lautasillaan. Enjoy!

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille