4 henkilölle
4 Linssi vihreä/ruskea (dl)
1.5 Chili, tuore (kpl)
2 Inkivääri, tuore juuri (tl)
1 Kasvisliemikuutio
1 Kurkuma (tl)
1 Sinapinsiemen (tl)
1 Paprikajauhe (tl)
2 Ruokaöljy (rkl)
7 Vesi, vesijohtovesi (dl)
Valmistusohjeet:
1. Lisää kattilaan huuhdellut linssit, vesi ja kasvisliemikuutio. Laita kiehumaan.
2. Pilko tuore chili ja tuore inkivääri hienoksi silpuksi ja lisää kiehuvaan kattilaan.
3. Voit halutessasi lisätä kattilaan myös kanelitangon sekä kardemumman siemenen antamaan makua. (Itse pidän niitä n. 10-15 minuuttia, jottei niiden mausta tule liian voimakas).
4. Kun linssit ovat lähes kypsiä, on aika lisätä loput mausteet: Kuumenna ruokaöljy pannulla kuumaksi. Lisää öljyyn ensin sinapin- ja kuminansiemenet. Sekoita tahnaksi, anna paistua, mutta varo, ettei seos pala. Sekoita 1-2 min. jälkeen tahnaan paprika sekä kurkuma. Anna paistua.
5. Lisää mausteseos kiehuvaan kattilaan.
6. Tarkista, että linssit ovat kypsiä. Tarkista mausteet – voit halutessasi lisätä suolaa ja mustapippuria.
36 g
CO2e / 100 g100 g
CO2e / annos
Facebook kommentit