Testasin Mindon pikkujouluihin mausteista glögijuustokakkua. Samalla tuli kokeiltua liivatteen korvaaminen merileväpohjaisella agar agarilla. Kakku oli todella hyvää, mutta testiraadin mieleen hiukan turhan makeaa, joten vähensin sokerin määrää alkuperäiseen reseptiin verrattuna. Seuraavalla kerralla teen tästä kokonaan vegaanisen version vegaanituorejuustolla. Juustokakulla saa mukavaa vaihtelua perinteiseen joulupöytään!
Pohja:
200 g piparkakkuja tai digestive-keksejä
75 g leivontamargariinia (tai vegaanille esim. sininen Keiju)
Täyte:
2 kananmunaa
0,25 dl sokeria
1 pkt 200 g maustamatonta tuorejuustoa
2-3 rkl agar agar hiutaleita
1 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
1/2 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa
1/2 tl inkivääriä
1 tlk (2 dl) vispikermaa
Kiille pinnalle:
2 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
1 dl vettä
2-3 rkl agar agar hiutaleita
Koriseluun:
Mantelilastuja
lisännyt: Kirsi on 25.11.2013
Superhyvä kakku, Reeta! Tää on tulossa ehdottomasti meidän perheen joulupöydän kakuksi. Ihana mausteisuus.