Ainekset:
1.2 litraa kasvislientä
3 dl appelsiinituoremehua
100 g sipulisuikaleita
700 g kuorittua lanttua reiluina paloina
300 g rosamundaa tai muuta jauhoista perunaa kuorittuna ja paloiteltuna
2 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua
1 tl sambal oelek -tahnaa
tuoretta basilikaa silppuna
0,75 dl kermaa (esim. kaurakermaa)
halutessa krutonkeja ja smetanaa koristeluun
(alkuperäisessä reseptissä on myös 8 viipaletta pekonia, mutta niitä emme tällä sivustolla suosittele, sillä tykkäämme possuista elävinä!)
Valmistus:
Keitä muut ainekset pehmeiksi paitsi basilika ja kerma. Lisää sitten basilika ja kerma ja soseuta. Koristele halutessa krutongeilla ja smetanalla.
Resepti Marc Aulénin kirjasta Sopat! (Gummerus). Lue kirjan arvostelu.
Facebook kommentit