10 henkilölle
Anopin rosollissa ei taatusti ollut perunaa tai porkkanaa. Sehän oli punajuuren väristä koko salaatti. Eikä kastike ollut erikseen. Vai oliko? Miksette ole kirjoittaneet sitäkään ohjetta muistiin?
Ainekset:
1 kg punajuuria
Kastike
2 dl luomukermaa tai vaahtoutuvaa kaurakermaa
2 rkl timjamia silputtuna
2 rkl luomusitruunan mehua
1 tl sinappijauhetta
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
Valmistusohjeet:
1) Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Tarkista kypsyys tikulla.
2) Kuori jäähtyneet punajuuret ja leikkaa ne noin sentin paksuisiksi kiekoiksi.
3) Sekoita kastikkeen aineet, eli kaikki muut ainekset, keskenään ja kaada seos punajuurten joukkoon.
Keitä, kuori ja viipaloi punajuuret valmiiksi edellisenä päivänä. Tee myös kastike valmiiksi, mutta sekoita se punajuurten joukkoon vasta vähän ennen tarjoilua.
Resepti: Saara Törmä / Vihreä Lanka www.vihrealanka.fi
26 g
CO2e / 100 g32 g
CO2e / annos
Facebook kommentit