Oletko järjestämässä illanistujaiset? Oletko pikkujoulukauden reseptiä vailla? Kokeile tätä salaattia, jossa kotoinen punajuuri kohtaa viikunan. Viimeistele salaatti päälle heitellyllä pehmeän minttuisella vuohenjuustolla.
Punajuuri-vuohenjuustosalaatti
noin puoli kiloa punajuuria
karkeaa suolaa
salaatin lehtiä esim. rucolaa
loraus tummaa balsamicoa
loraus oliiviöljyä
muutama kuivattu viikuna
purkillinen pehmeää vuohenjuustoa
loraus hunajaa
1 dl silputtua minttua
(koristeeksi muutama granaattiomenan siemen)
Leikkaa punajuurista irti kanta ja juuri. Jätä siis kuoret vielä. Aseta uunin kestävään astiaan suolapedille ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Kuori hieman jäähtyneet punajuuret ja pilko reiluiksi paloiksi kulhoon. Kaada päälle loraus balsamicoa ja oliiviöljyä. Anna punajuurien imeä neste itseensä.
Asettele huuhdeltu salaatti pediksi vadille. Lado päälle marinoituneet punajuuret. Pilko kuivatut viikunat ja ripottele punajuurien päälle. (Hakkaa päälle muutama granaattiomenan siemen.)
Sekoita notkistettuun vuohenjuustoon hunaja ja minttusilppu. Viimeistele salaatti vuohenjuustonokareilla. Tarjoile esim. glögiskumpan kanssa.
Facebook kommentit