fbpx

Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Lisätty 24.11.2014
Pääraaka-aine
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 60m
  • Valmistusaika: 20m
  • Yhteensä: 1:20 h

Oletko järjestämässä illanistujaiset? Oletko pikkujoulukauden reseptiä vailla? Kokeile tätä salaattia, jossa kotoinen punajuuri kohtaa viikunan. Viimeistele salaatti päälle heitellyllä pehmeän minttuisella vuohenjuustolla.

 

Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

noin puoli kiloa punajuuria

karkeaa suolaa

salaatin lehtiä esim. rucolaa

loraus tummaa balsamicoa

loraus oliiviöljyä

muutama kuivattu viikuna

purkillinen pehmeää vuohenjuustoa

loraus hunajaa

1 dl silputtua minttua

(koristeeksi muutama granaattiomenan siemen)

Leikkaa punajuurista irti kanta ja juuri. Jätä siis kuoret vielä. Aseta uunin kestävään astiaan suolapedille ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Kuori hieman jäähtyneet punajuuret ja pilko reiluiksi paloiksi kulhoon. Kaada päälle loraus balsamicoa ja oliiviöljyä. Anna punajuurien imeä neste itseensä.

Asettele huuhdeltu salaatti pediksi vadille. Lado päälle marinoituneet punajuuret. Pilko kuivatut viikunat ja ripottele punajuurien päälle. (Hakkaa päälle muutama granaattiomenan siemen.)

Sekoita notkistettuun vuohenjuustoon hunaja ja minttusilppu. Viimeistele salaatti vuohenjuustonokareilla. Tarjoile esim. glögiskumpan kanssa.

 

Erityspiirteet:

Kirsi kokkaa ja leipoo mutkatonta kasvisruokaa kotonaan ja ystävilleen. Erityisesti häntä kiinnostaa kausiruoka ja sen näkyvyys toreilla, marketeissa ja ruokapöydässä. Itsepoimittujen marjojen käyttö leivonnassa, kahvihetki ja niiden nauttiminen hyvässä seurassa tekevät päivästä kuin päivästä hippusen paremman. Lisäksi hän toivoo yhä useamman olevan ennakkoluulottomampia ja kokeilevan erilaisia kasviproteiineja lautasillaan. Enjoy!

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille