3 henkilölle
Juurekset:
2 porkkanaa
1 lanttu
1 palsternakka
1 sipuli
2 rkl hunajaa
2 valkosipulin kynttä
2 rkl sitruunamehua
1 tl vastarouhittua mustapippuria
0,5 tl vastarouhittua merisuolaa
kourallinen tuoretta timjamia
0,5 dl oliiviöljyä
Kala:
600 g haukifilettä
3 rkl voisulaa
1 rkl oliiviöljyä
nippu tuoretta tilliä
Valmistusohjeet:
Juurekset:
Kuutioi juurekset ja hienonna valkosipuli (2 kynttä). Voit käyttää haluamiasi juureksia. Sekoita kulhossa melkein kaikki oliiviöljy, hienonnettu valkosipuli, hunaja, sitruunamehu, vastarouhittu mustapippuri, pari oksaa timjamia ja 0,5 tl suolaa (merisuola käy hyvin). Lisää juurekset ja sekoita. Kaada seos uunivuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Kala:
Sulata voi ja sekoita siihen 1 rkl oliiviöljyä. Lisää 0,5 tl merisuolaa sekä tilli ja muutama oksa tuoretta timjamia. Levitä seos haukifileen päälle ja folioi. Laita kala uuniin, kun juurekset ovat olleet siellä 15 minuuttia. Paista noin 30 minuuttia 175 asteessa. Tarjoile tuoreen timjamin kera.
102 g
CO2e / 100 g470 g
CO2e / annos
Facebook kommentit