2 henkilölle
100 Babypinaatti (g)
50 Vuonankaali (g)
1 Porkkana
1 Lehtiselleri
1 Avokado (g)
100 Miniluumutomaatti, kirsikkatomaatti (g)
0.25 Kurkku (kpl)
3 Balsamiviinietikka (rkl)
0,5 Sormisuola (tl)
0,5 Mustapippuri (tl)
400 Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne (g)
Valmistusohjeet:
Tämä on tanakka, mutta raikas maalaishenkinen pääruokasalaatti. Tästä annoksesta riittää normaalioloissa pääruoka kahdelle tai ehkä useammallekin. Käytä aina mahdollisuuksien mukaan luomutuotteita.
1 Käytä salaatissa erilaisia salaatinlehtiä (baby-pinaattia, vuonankaalia, …) n. 3X3 cm paloiksi leikattuna.
2 Purkki kikherneitä huuhdeltuna ja valutettuna.
3 Kuori iso porkkana n. 4 cm lastuiksi kuorimaveitsellä.
4 Leikkaa sellenrinvarsi n. 2 mm. kuutioiksi
5 Leikkaa puolikas avokado n. 1 cm kuutioiksi
6 Leikkaa miniluumutomaatit puolikkaiksi
7 Viipaloi puolikas kurkku juustohöylällä
8 Kastikkeena käytä hyvää balsamiviinietikkaa, Maldon-sormisuolaa ja tuoretta mustapippuria myllystä. Kastikkeeseen voi lisätä halutessaan oliiviöljyä.
9 Sekoita kaikki kasvikset ja kastike keskenään.
Resepti: Alex Nieminen
52 g
CO2e / 100 g326 g
CO2e / annos
Facebook kommentit