6 henkilölle
50 Leivontamargariini 80% (g)
175 Suklaa tumma (grammaa)
2 Soijajuoma, soijamaito (dl)
2 Suodatinkahvi (rkl)
1 Tomusokeri (dl)
3.5 Vehnäjauho (dl)
1 Vaniljasokeri (tl)
0.5 Suola (tl)
0.5 Kaurakerma (dl)
Valmistusohjeet:
Tee ensin täyte:
1) Kuumenna kattilassa kaurakerma.
2) Paloittele 75 g suklaata kerman joukkoon, ota kattila pois levyltä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.
3) Jäähdytä. Täytteen olisi hyvä olla vähän kiinteytynyt leivoksia täytettäessä.
Tee seuraavaksi taikina:
1) Sulata margariini kattilassa.
2) Paloittele sekaan 100 grammaa suklaata ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.
3) Lisää maito ja kahvi ja sekoita.
4) Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan, sekoita tasaiseksi.
Laita leivosvuoat valmiiksi:
Silikonisille vuoille ei tarvitse tehdä mitään. Jos käytät metallista muffinipeltiä, laita koloihin joko paperivuoat tai silikoniset vuoat tai voitele kolot. Nosta taikinaa kuhunkin koloon ensin ruokalusikallisen verran, sitten reilu teelusikallinen täytettä ja jaa sitten loput taikinat täytteen päälle.
Paista 200 asteessa vesihauteessa: Laita muffinipelti syvälle uunipellille ja kaada uunipellille vettä. Paista leivoksia noin 20 minuuttia.
Tarjoa leivos lämpimänä suoraan uunista tai lämmitettynä, jolloin leivoksen sisus on sulaa suklaata. Tarjoa lisänä vadelmia ja kaurakermavaahtoa.
Resepti: Animalia, www.animalia.fi
112 g
CO2e / 100 g143 g
CO2e / annos
Facebook kommentit