Lesoilu on ärsyttävää, mutta niin on liika vaatimattomuuskin. Tässä siis valehtelematta maailman parhaan suklaakakun resepti. Tosin resepti ei ole omasta päästä, joten kunnia tästä menee joka tapauksessa ammatti-ihmiselle. Tämä on laatujulkaisusta, eli Valituista paloista, talteen napattu resepti ja se on Sikke Sumarin käsialaa. Se kiinnitti huomioni, koska siinä on 5 raaka-ainetta ja siksi tällaiselle yksinkertaiselle leipurille juuri sopiva. Miksi tehdä vaikeita kakkuja, kun voi tehdä näin hyviä ja helppoja?
Ei mikään terveyskakku, mutta eipä sillä niin väliä, sillä tätä kakkua ei voi syödä paljoa. Ihan oikeasti, ei voi. Tulee stoppi. Kokeiltu on.
Jauhoton kakku
200 g suklaata palasina (mielellään reilun kaupan)
200 g (luomu)voita
200 g tummaa ruokosokeria (tai muscovadoa, kookospalmusokerikin varmasti sopisi)
4 kananmunaa kevyesti vatkattuna
50 g pähkinöitä ronskisti rouhittuna
Mittaa suklaa, voi ja sokeri kattilaan ja lisää 1/5 dl vettä. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes seos sulaa. Lisää kananmunat ja pähkinät. Kaada pähkinärouheella jauhotettuun vuokaan ja paista 180 asteessa noin tunti.
Enjoy!
Facebook kommentit