8 perunaa
nippu minttua
nippu persiljaa
nippu ruohosipulia
oliiviöljyä
omenaviinietikkaa
ripaus suolaa
Keitä perunat kuorineen kypsiksi, anna jäähtyä. Kuori jäähtyneet perunat ja pilko kuutioiksi. Kaada perunakuutiot tarjoiluastiaan.
Silppua yrtit ja sekoita omassa kulhossaan öljyn ja omenaviinietikan kanssa (molempia voi laittaa 3-5 rkl, maun ja fiiliksen mukaan).
Kaada öljy-yrttiseos perunoiden päälle ja sekoita. Tarkista maku, ja lisää halutessasi ripaus suolaa.
Salaatti valmistuu nopeasti, mutta sen kannattaa antaa maustua jääkaapissa jonkin aikaa.
Valmis salaatti on kirpeä ja raikas. Se sopiikin tosi hyvin lisukkeeksi jollekin vähän raskaammalle pääruualle.
P.S. Kaikista paras on tietty, jos käytät tähän salaattiin avomaalla kasvavia yrttejä. Suomessa otollisen aika tämän salaatin valmistukseen on kesä. Terkut Etiopiasta.
Facebook kommentit