Tämä jouluisen makuinen piirakka sopii mainiosti kylmien iltojen iloksi!
Pohjana voi käyttää myös muita piirakkapohja vaihtoehtoja. Itse halusin kokeilla spelttiä, ja se sopi piirakkaan mainiosti.
Juurespiirakka
Pohja:
200 g voita
4½ dl Puolikarkeita Spelttijauhoja, täysjyvä
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl vettä
Täyte:
1 porkkana
1 palsternakka
2 pientä punajuurta
puolikas lanttu
2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
n. 3/4 tl juustokuminaa
n. 3/4 tl korianteria
reilu 1 rkl hunajaa
1 tl soijakastiketta
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
n. 1 1/2 rkl valkoista balsamicoa
mustapippuria
timjamia
rosmariinia
1 prk kermaviiliä
juustoraastetta
Valmista ensin pohja. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään ja lisää kevyesti vaahdotetun pehmeän voin joukkoon. Lopuksi sekoita kylmä vesi nopeasti taikinan joukkoon. Levitä taikina vuoratun uunivuoan (n. 30 x 23 cm) pohjalle ja reunoille.
Raasta juurekset ja pilko sipulit. Kuullota juureksia ja sipuleita pannulla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetken ja mausta. Lisää kermaviili, sekoita ja kaada täyte pohjan päälle. Kuorruta juustoraasteella. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Facebook kommentit