5 henkilölle
1000 Porkkana (grammaa)
1 Fenkoli (kpl)
2 Sipuli
1 Kaurakerma (dl)
1 Kasvisliemijauhe (rkl)
0.5 Rakuuna (rkl)
7 Vesi, vesijohtovesi (dl)
3 Oliiviöljy (rkl)
2 Sitruunamehu (rkl)
2 Kristallisuola, ruususuola, intiaanisuola (tl)
Valmistusohjeet:
Sosekeitot tuntuvat todelliselta pikaruualta, joita voi tehdä arkisinkin työpäivän jälkeen, jos esivalmistelut eli vihannesten kuorimisen ja pilkkomisen on tehnyt edellisenä iltana.
Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja silppua sipuli.
Kuullota sipulia oliiviöljyssä minuutti, pari ison kattilan pohjalla. Lisää porkkanaviipaleet ja kuullota niitäkin. Lisää (kiehuvaa) vettä siten, että kasvikset melkein peittyvät. Heitä sekaan myös kasvisliemijauhe tai -kuutio. Anna kiehua kannen alla (ekologista) kunnes porkkanat ovat melkein kypsiä.
Pilko fenkoli ja koverra kantaa pois. Lisää kuivattu rakuuna ja fenkolit kattilaan ja anna kiehua kunnes sekä porkkanat että fenkolit ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
Lisää kaurakerma ja anna keiton kiehahtaa. Ota pois liedeltä. Lisää sitruunamehu ja suolaa maun mukaan.
16 g
CO2e / 100 g68 g
CO2e / annos
Facebook kommentit