fbpx

Sadonkorjuun kermainen bouillabaisse

Lisätty 07.12.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 6
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

6 henkilölle
1 Sipuli
0.5 Juuriselleri
2 Porkkana
1 Parsakaali brokkoli
1 Kalaliemikuutio
8 Vesi, vesijohtovesi (dl)
2 Laakerinlehti (kpl)
1 Maustepippuri (tl)
1 Lehtipersilja (dl)
0.25 Sahrami (rkl)
2 Kerma, rasvaa 35 g, kuohukerma (dl)
300 Kala, silakka/muikku/ahven/hauki (g)
10 Katkarapu (kpl)

Valmistusohjeet:
Tämä resepti yhdistää tavallisen kalakeiton, kesäkeiton ja ranskalaisen bouillabaissen syksyiseksi sadonkorjuukeitoksi. Laita vesi, mausteet (paitsi sahrami) ja suikaloitu sipuli kattilaan kiehumaan. Anna kiehua n. 5 minuuttia ja lisää tämän jälkeen kovat juurekset. (Voit käyttää myös muita juureksia, huomioi kuitenkin esim. lantun pidempi kypsymisaika). Anna kiehua n. 10-15 minuuttia. Lisää tämän jälkeen parsakaalin nuput ja kuutioidut kalapalat (kalaa esim 1 ahven/kuhafile, pieni pala lohta) Anna kiehua vielä 10-15 minuuttia. Lisää tämän jälkeen purkki kuohukermaa, sahrami ja kuorimattomat katkaravut. Odota kunnes liemi jälleen kiehahtaa. Ota levyltä ja lisää päälle reilusti tuoretta/pakastettua persiljaa. Nauti!

Avainsanat:, ,

Hiilijalanjälki

  • 53 g

    CO2e / 100 g
  • 193 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille