10 henkilölle
175 Leivontamargariini 80% (grammaa)
1,5 Sokeri (dl)
1 Kananmunan keltuainen
5 Vehnäjauho puolikarkea (dl)
3 Leivinjauhe (tl)
3 Vanilliinisokeri (tl)
1 Vesi, vesijohtovesi (rkl)
500 Raparperi (grammaa)
5 Vesi, vesijohtovesi (rkl)
1 Sokeri (dl)
500 Maitorahka < 0,5% rasvaa (grammaa)
200 Kermaviili 10-12% rasvaa (grammaa)
3 Kananmuna
1 Vanilliinisokeri (tl)
2 Sokeri (dl)
0,5 Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys (dl)
1 Sitruunamehu (rkl)
Valmistusohjeet:
Vuoraa uunivuoka (20 x 30 cm) leivinpaperilla.
Vaahdota rasva ja sokeri. lisää joukkoon keltuainen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos vaahtoon.
Ota taikinasta erilleen 1/3. Sekoita jäljelle jääneeseen taikinaan tilkka vettä ja painele taikina uunivuoan pohjalle.
Puhdista raparperit ja pilko ne kattilaan. Lisää tilkkanen vettä + sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi, katkaise levystä virta ja jätä raparperihilloke hautumaan kannella peitettynä noin 15 minuutiksi.
Levitä hilloke vuokaan piirakkapohjalle. Säästä liemi täytteeseen.
Sekoita rahkatäytteen kaikki raaka-aineet keskenään. Kaada täyte vuokaan raparperi-hillokkeen päälle ja murustele loppu taikina täytteen päälle.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Leikkaa jäähtyneestä piirakasta suorakaiteen muotoisia paloja, esimerkiksi.
151 g
CO2e / 100 g359 g
CO2e / annos
Facebook kommentit