8 henkilölle
2 Sipuli
200 Valkokaali keräkaali (grammaa)
50 Juuriselleri (grammaa)
1000 Punajuuri (grammaa)
4 Porkkana
2 Mustapippuri (tl)
1 Chilijauhe (tl)
4 Laakerinlehti (kpl)
2 Siirappi (tl)
1 Kaurakerma (dl)
Valmistusohjeet:
1. Kuori ja paloittele kaikki vihannekset.
2. Kuullota sipulia ja kaalia öljyssä kattilassa kunnes ne jonkin verran pehmenevät.
3. Lisää loput vihannekset ja mausteet ja vettä sen verran että vihannekset juuri ja juuri peittyvät. Erilaisia yrttejä voi käyttää maun mukaan. Keitä kypsäksi.
4. Soseuta keitto esim. sauvasekoittimella – tässä kohtaa kannattaa olla varovainen, jollei halua punapilkullista keittiötä. Sekoita halutessasi joukkoon kaurakerma ja kuumenna keitto uudelleen. Kaurakerman sijaan voit käyttää myös esim. soijatuorejuustoa.
5. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita, ja jos haluat pehmentää keiton tulisuutta lisää myös hieman siirappia – tämä ei ole välttämättä tarpeen, jos juurekset ovat hyvin makeita.
6. Tarjoile esimerkiksi hummuksella voidellun leivän kera.
15 g
CO2e / 100 g34 g
CO2e / annos
Facebook kommentit