Ainekset:
Salaatti:
4 punajuurta
oliiviöljyä
100 g vuohenjuustoa
2 applelsiinia
punamangoldin lehtiä
saksanpähkinöitä
Kastike:
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl applesiinin mehua
0,25 tl Dijon-sinappia
1,5 rkl oliiviöljyä
1,5 rkl pähkinäöljyä
0,25 tl juoksevaa hunajaa
Valmistusohjeet:
1. Lämmitä uuni 190 asteeseen. Huuhtele punajuuret ja pirskota niiden päälle oliiviöljyä. Kääri folioon japaahda uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat kypsiä.
2. Jäähdytä hetki, kuori ja pilko lohkoiksi.
3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
4. Leikkaa appelsiineista molemmat päädyt ja kuori ne. Irrota appelsiinin palaset ja poista niiden ohut kuori.
5. Paahda pähkinöitä hetki kuumalla pannulla ilman öljyä. Minuuttikin riittää, sillä pähkinät palavat helposti. Pilko vuohenjuusto.
6. Sekoita salaatinlehdet, punajuuret, appelsiinit ja kastike. Lisää päälle paahdetut pähkinät ja vuohenjuusto.
Facebook kommentit