6 henkilölle
1 Palsternakka (kg)
2 Kaurakerma (dl)
50 Voi (g)
1 Luomukananmuna
0.5 Hunaja (dl)
1.5 Suola (tl)
0.25 Valkopippuri (tl)
0.25 Inkivääri, jauhettu (tl)
0.25 Muskottipähkinä, jauhettu (tl)
2 Korppujauho (rkl)
2 Voi (rkl)
Valmistusohjeet:
Kuutioi palsternakka ja keitä kuutiot vähässä vedessä kypsiksi.
Kaada keitinvesi pois ja survo palsternakat.
Sekoita soseeseen kerma, voi, korppujauhot ja muna. Lisää hunaja sekä mausteet.
Vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi.
Kumoa seos voideltuun matalaan vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja koristele pinta lusikalla. Vuole pintaan vielä muutama voinokare.
Kypsennä palsternakkalaatikkoa 150-asteissa uunissa noin kaksi tuntia.
Resepti: Vihreä Lanka, www.vihrealanka.fi / Saara Törmä
103 g
CO2e / 100 g247 g
CO2e / annos
Facebook kommentit