Näissä kekseissä on ihana inkiväärinen ja pähkinäinen maku. Omenapalat tasoittavat keksien makeutta.
Noin 25 kpl
250 g maapähkinävoita
1,5 dl muscavadosokeria
1,5 dl sokeria
125 g margariinia
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
kourallinen kaurahiutaleita
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl inkivääriä
2 pientä omenaa pilkottuina
Vatkaa maapähkinävoi, sokerit ja pehmeä margariini vaaahdoksi. Lisää munat yksitellen, samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää joukkoon omenapalat ja kääntele tasaiseksi. Anna taikinan levätä kylmässä noin puoli tuntia.
Pyörittele taikinasta palloja ja litistä leivinpaperin päällä.
Paista keksejä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, eli kunnes ovat saaneet pintaansa väriä, mutta ovat vielä pehmeitä keskeltä.
Facebook kommentit