Etiopialaisen katukeittiön ronski perjantaimättö suomalaisittain! Reseptistä tulee noin 20 pasteijaa eli täydellistä illanistujaisruokaa kaiffareille tai viemisiksi jonnekin.
Perunataikina:
n. 10 perunaa eli arviolta 700 g
n. 50 g margariinia
1 tl suolaa
n. 3 dl speltti/täysjyvä/vehnäjauhoja
1 muna
Voiteluun:
1 muna
Keitä perunat kypsiksi kuorineen. Kuori ennen kuin ovat jäähtyneet. Survo muussiksi. Jäähdytä. Tee sillä aikaa linssitäyte.
Lisää jäähtyneeseen perunasurvokseen suola, margariini, jauhot ja kananmuna. Sekoita käsin tasaiseksi, kiinteäksi ja irtonaiseksi massaksi. Taikina on valmista, kun sitä voi muotoilla ja sitä on helppo työstää. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä tangoksi. Leikkaa n. 20 yhtä suureen palaan. Litistä jauhojen avulla taputellen pyöreiksi levyiksi.
Linssitäyte:
2,5 dl vihreitä linssejä
puolikas pieni paprika pilkottuna(n.1 dl)
suola/cashew/pistaasipähkinöitä rouhittuna n.1 dl, voi jättää poiskin
1 sipuli tai pari kevätsipulia
3 valkosipulin kynttä
kourallinen tuoretta minttua silputtuna
kourallinen tuoretta korianteria silputtuna
1-1,5 tl garam masalaa
1-1,5 tl juustokuminaa
vähän hunajaa
1,5 tl berberimausteseosta. Tai chilijauhetta tai tuoretta chiliä maun mukaan. Ehkä yksi miedohko. Valitse oma tulisuusasteesi tai arvioi kavereidesi berberin kestävyys.
suolaa maun mukaan
Keitä linssit kypsäksi ja kaada vesi pois. Silppua sipuli ja valkosipuli. Voit pehmentää niitä tilkassa öljyä mikrossa, jos haluat. Sekoita kaikki aineet keskenään. Lisää mausteet. Testaa maku. Saa olla makua. Täyte on international.
Nosta kuorien päälle lusikallinen täytettä ja painele reunat kiinni taskuiksi. Jos haluat hifistellä tai tehdä superkauniita pasteijoita, tasoita reunat veitsellä. Varmista, että taikina on ehjä, ettei täytettä valu ulos paistamisen aikana. Voitele lopuksi kananmunalla.
Paista leivinpaperin päällä 250-asteisessa uunissa noin 13 minuuttia, kunnes samosat ovat kauniin ruskeita.
Berberimaustetta voit tilata täältä.
Facebook kommentit