Ainekset:
10 perunaa
8 porkkanaa
2 keskikokoista sipulia
1 pieni inkiväärin pala
n. 3 dl punaisia linssejä
1 pkt kaurakermaa tai soijakermaa
suolaa
pippuria
paprikaa
juustokuminaa
garam masala-mausteseosta
kurkumaa
öljyä
vettä
Laita punaiset linssit likoamaan veteen ja uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pilko sillä välin perunoista ohuita pyöreitä suikaleita. Perunoita ei tarvitse kuoria, mutta huuhtele ne huolellisesti. Pilko porkkanoista ohuita suikaleita. Aseta perunat ja porkkanat uunipellille. Valele päälle öljyä sekä suolaa, pippuria ja paprikaa oman maun mukaan. Paista uunissa noin 45 minuuttia tai niin kauan, että perunat ovat kypsiä. Porkkanat voivat jäädä hieman rapeiksi.
Valmistele linssimuhennos. Hienonna sipuli ja pilko inkivääri pieniksi paloiksi. Kuullota sipuli-inkivääri-seosta öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää mausteet (juustokumina, garam masala, kurkuma, suola) maun mukaan. Juustokumina tuo muhennokselle sen ominaisen maun. Lisää pannulle linssit. Pyörittele seosta pannulla ja lisää lämmintä vettä. Linssit imevät kypsyessään itseensä paljon vettä, voit lisätä vettä sitä mukaa kun se haihtuu pannulta. Kun linssit ovat lähes kypsyneet, lisää pannulle myös kaurakerma. Anna hautua miedolla lämmöllä. Tarkasta lopuksi linssien kypsyys ja mausta muhennosta tarvittaessa lisää.
Tarjoile muhennos yhdessä peruna-porkkanaseoksen kanssa.
Facebook kommentit