6 henkilölle
600 Kukkakaali (grammaa)
2.5 Ohrasuurimo (dl)
2 Kerma, rasvaa 35 g, kuohukerma (dl)
3 Vesi, vesijohtovesi (dl)
1 Kasvisliemikuutio
2 Kananmuna
100 Kermajuusto 30 % (g)
1 Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % (tl)
2 Tomaattiketsuppi (rkl)
10 Meirami, tuore (g)
3 Valkopippuri (grammaa)
1 Voi (tl)
Valmistusohjeet:
1. Keitä ohra melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
2. Raasta ohran kiehuessa kukkakaali rouheeksi/raasteeksi.
3. Kaada ohran keitinvesi pois ja sekoita ohran joukkoon kukkakaaliraaste.
4. Murenna seoksen joukkoon kasvisliemikuutio, sekoita ja kaada seos voideltuun uunivuokaan.
5. Sekoita vesi, kerma, kananmunat sekä mausteet (1 maustemitta valkopippuria, 1 tl meiramia ja 2 rkl ketsuppia)) ja kaada vuokaan ohra-kukkakaaliseoksen päälle. HUOM! Juustoraaste lisätään vasta myöhemmin!
6. Paista 225 asteessa kunnes neste on miltei kokonaan haihtunut.
7. Lisää juustoraaste paiston loppuvaiheessa ja anna pinnan ruskistua kauniiksi.
Laatikko on todella ruokaisaa, joten se käy mainiosti pääruoaksi. Olen käyttänyt tätä myöskin lisukkeena, joten siinäkin toimii hyvin. Itse tykkään käytellä täysrasvaisia maitotuotteita, mutta kukin tekee omaan tyyliinsä sopivasti – myös kaurakermalla ruoka onnistuu.
187 g
CO2e / 100 g499 g
CO2e / annos
Facebook kommentit