4 henkilölle
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
0.5 kukkakaalia
2 dl punaisia lissejä
8 dl vettä
1 laakerinlehti
1.5 kasvisliemikuutiota
1 kookos-lime maustettu ruokakerma
1 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
kourallinen tuoretta basilikaa
100 g tomaattimurskaa
suolaa ja pippuria maun mukaan
Valmistusohjeet:
Kuutioi sipuli ja kuullota öljyssä kattilassa. Paloittele kukkakaali ja lisää kattilaan. Kiehauta vedenkeittimellä 8 dl vettä ja lisää vesi kattilaan linssien kera. Laita joukkoon laakerinlehti, liemikuutiot ja tomaattimurska sekä raastettu inkivääri. Keitä 15 min, kunnes linssit ovat kypsiä ja kukkakaalit sopivan pehmeitä.
Laita levy pois päältä ja lisää mukaan kookos-limemaustettu ruokakerma. Mausta keitto basilikalla, suolalla ja pippurilla.
50 g
CO2e / 100 g197 g
CO2e / annos
lisännyt: Petteri on 14.3.2015
Erittäin hyvää keittoa. Itse tosin laitoin mukaan valkosipulin kynnen, se tuo lisää makua keittoon. Myös omaa annostani kokeilin Srirachalla: toimii todella hyvin.