4 henkilölle
3
3 Salottisipuli (kpl)
7 Kantarelli (dl)
3 Voi (rkl)
2 Valkoviini kuiva (dl)
2 Kasvisliemikuutio
9 Vesi, vesijohtovesi (dl)
1 Kerma, rasvaa 35 g, kuohukerma (dl)
4 Timjami (tl)
0.5 Mustapippuri (tl)
75 Parmesaanijuusto (g)
Valmistusohjeet:
1. Hienonna sipulit. Sulata voi korkeareunaisella pannulla tai paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota sipuleita, sieniä ja kuivattua timjamia siinä hetki miedolla lämmöllä.
2. Kaada risottoriisi pannulle sipuleiden ja sienien sekaan. Pyöräytä kauhalla pari kertaa. Lisää loraus valkoviiniä ja sekoittele, kunnes riisi on imenyt viinin.
3. Lisää valmista kasvislientä noin desi kerrallaan. Sekoittele samalla.
4. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, lisää loraus kuohukermaa, mausteet ja raastettu parmesaani. Viimeistele voinokareella. Tarjoile heti.
95 g
CO2e / 100 g455 g
CO2e / annos
Facebook kommentit