4 henkilölle
2 Vehnäjauho (dl)
4 Jäniksen koipi (kpl)
1 Oregano, kuivattu (rkl)
3 Valkosipuli (kynsi)
0,5 Suola (tl)
0,5 Mustapippuri (tl)
2 Chili, tuore (kpl)
2 Oliivi (dl)
3,75 Valkoviini kuiva (dl)
1 Timjami (rkl)
1 Kanaliemikuutio, sisältää vehnää
5 Vesi, vesijohtovesi (dl)
2 Persilja (grammaa)
1 Oliiviöljy (dl)
30 Kapris (g)
2 Anjovis (kpl)
0,5 Sitruunamehu (dl)
3,5 Lehtipersilja (dl)
3 Punasikuri, punasalaatti (kpl)
Valmistusohjeet:
Kuumenna uuni 200°C asteeseen. Sekoita koiven menevässä kulhossa yhteen jauhot, timjami, oregano, suola ja pippuri. Pyörittele koivet jauhoseoksessa ja laita sivuun.
Halkaise chilit pitkittäin. Kuumenna uunin kestävä iso kattila tai kasari ja paista kevyesti öljyssä valkosipulia, rosmariinioksia ja chiliä. Anna makujen sulautua öljyyn ja nappaa rosmariinit, valkosipulit ja chilit syrjään (älä heitä pois), etteivät pala. Laita koivet kattilaan ja paista niitä kullanruskeiksi 7-10 min. Laita rosmariini, valkosipulit ja chilit takaisin kattilaan ja lisää oliivit, viini ja kanaliemi. Laita uuniin 1,5-2 tunniksi tai kunnes liha on mureaa, mutta ei kuivaa.
Tee sillä välin karamellisoitu punasikuri ja salsa verde.
Karamellisoitu punasikuri ja salsa verde
Puolita punasikuri ja hauduta sitä pannulla matalalla lämmöllä 15-20 min silloin tällöin puolta käännellen.
Sekoita sillä välin tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella persilja, kaprikset, anjovikset, sitruunamehu ja oliiviöljy. Koostumuksen pitäisi olla salsamaista.
Asettele jäniksen koivet lautaselle ja tarjoile punasikurin ja salsa verden kanssa.
Resepti: http://sivumaku.blogspot.com
162 g
CO2e / 100 g1100 g
CO2e / annos
Facebook kommentit