5 henkilölle
6 Vesi, vesijohtovesi (dl)
50 Hiiva (grammaa)
2 Oliiviöljy (rkl)
2 Mineraalisuola (tl)
1000 Vehnäjauho (g)
1 Auringonkukansiemen (dl)
1 Kaurahiutale (dl)
1 Porkkana
Valmistusohjeet:
Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Raasta porkkana ja lisää raaste, hiutaleet ja siemenet. Lisää sen jälkeen jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaksi. Lisäämällä öljyn vasta viimeisenä taikina irtoaa helpommin käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Tee taikinasta noin 15 haluamasi muotoista sämpylää ja anna niiden kohota hetki pellillä ennen uuniin laittamista esim. astiapyyhken alla. Paista 12–15 minuuttia 225 asteessa. Vinkki! Halutessasi voit lisätä 1 tl terveellistä macajautta.
54 g
CO2e / 100 g206 g
CO2e / annos
Facebook kommentit