6 henkilölle
1 Kasvisliemikuutio
11 Vesi, vesijohtovesi (dl)
2 Oliiviöljy (rkl)
2 Sitruunamehu (rkl)
1 Voi (rkl)
16 Valkosipuli (grammaa)
400 Puuroriisi, sushiriisi, risottoriisi (g)
4 Valkoviini kuiva (dl)
1 Mineraalisuola (tl)
1 Mustapippuri (tl)
70 Voi (g)
120 Parmesaanijuusto (g)
270 Tofu, soijapapujuusto (g)
Valmistusohjeet:
Kuumenna liemi kattilassa. Kuumenna öljy ja voi toisessa kattilassa ja kuullota siinä valkosipuli. Lisää riisi ja laita levy kuumemmalle. Sekoita noin minuutti. Riisin ollessa läpikuultavaa lisää viini ja jatka sekoittamista. Kun viini on haihtunut lisää suola, sitruunamehu ja kauhallinen lientä. Käännä levy pienemmälle ja lisää lientä kokoajan sekoittaen niin, että edellinen kauhallinen imeytyy riisiin ennen seuraavaa. Maista 15 minuutin kuluttua onko riisi kypsää. Kun riisi on pehmeää lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
Paista pieneksi kuutioitu tofu öljyn ja voin seoksessa kullan ruskeaksi.
Ota risottokattila levyltä, lisää tofu, voi ja parmesaani ja sekoita. Peitä kannella ja anna hautua 2 min. Tarjoile tuoreen tuoreen rucolan kanssa.
241 g
CO2e / 100 g991 g
CO2e / annos
Facebook kommentit