7 henkilölle
1000 Hirvenliha (grammaa)
2 Porkkana
2 Sipuli
7,5 Valkoviini kuiva (dl)
1 Suola (tl)
1 Mustapippuri (tl)
6 Varsiselleri (kpl)
0,25 Katajanmarja (dl)
340 Pekoni rasvainen (g)
2 Chili, tuore (kpl)
1 Rypsiöljy (rkl)
700 Tomaattisose, tomaattipyree, paseerattu tomaatti (g)
Valmistusohjeet:
Paista pekonia ja chiliä pannulla pienessä määrässä öljyä. Lisää porkkana, sipuli, selleri ja paista kymmenisen minuuttia miedolla lämmöllä.
Ota liha marinadista, käännä lämpö kovemmalle ja lisää liha joukkoon. Paista kunnes pannusta on hävinnyt kaikki neste pois ja lisää valkoviini. Keitä kunnes viini on lähes on kadonnut ja lisää paseerattu tomaatti.
Mausta suolalla ja pippurilla, käännä liesi pienemmällä ja kastikkeen hautua 2-2½ tuntia tai kunnes liha on mureaa. Sekoita kastiketta välillä. Lihapalojen koko määrittelee kypsymisajan. Jos kastikkeesta tulee liian sakeaa, voit lisätä siihen vettä. Tarkista kastikkeen maku ennen tarjoilua.
Keitä lisukkeeksi tagliatelle- tai pappardellepastaa ja raasta Parmesan-juustoa päälle. Ragun voi yhtä hyvin nautiskella leivän tai polentan kanssa.
http://sivumaku.blogspot.com
227 g
CO2e / 100 g1084 g
CO2e / annos
Facebook kommentit