4 henkilölle
200 Herkkusieni (grammaa)
150 Purjosipuli (grammaa)
1 Peruna
1 Kasvisliemikuutio
1 Creme fraiche 28% rasvaa, ranskankerma (dl)
Valmistusohjeet:
Huom. mikäli tarjoilet sopan pääruokana, satsista riittää vain kahdelle (nälkäiselle), mutta alkuruokana pelittää neljälle.
Ja näin se valmistetaan:
Huolehdi, että valitsemasi peruna on isohko ja jauhoisaa sortimenttia. Kuori ja paloittele pieniksi paloiksi. Paloittele myös purjo, sekä sienet.
Kiehauta isossa kattilassa puoli litraa vettä, kera kasvisliemikuution. Ota kattila hetkeksi pois liedeltä, ja lisää mukaan paloittelemasi ainekset. Rouhi sekaan mustapippuria ja suolaa.
Nosta kattila takaisin liedelle, ja keittele rauhallisesti vajaat 30 min. Tämän jälkeen soseuta keitoksesi esim. sauvasekoittimella – joka tehtävä todennäköisesti useammassa erässä.
Kaada sose takaisin kattilaan, lisää ranskankerma (tai kuohukerma), sekoita ja kiehauta. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa suolaa ja / tai pippuria.
Tarjoile krutonkien kanssa.
37 g
CO2e / 100 g49 g
CO2e / annos
Facebook kommentit