10 henkilölle
200 Punajuuri (g)
125 Pekaanipähkinä (dl)
3 Valkosipuli (kynsi)
1 Omenaviinietikka (rkl)
1 Korppujauho (rkl)
1 Paprikajauhe (rkl)
0.5 Cayennepippuri (tl)
2 Kananmuna
1 Sokeri (tl)
1 Suola (tl)
1 Seesaminsiemen, kuorineen (rkl)
2.5 Torttutaikinalevyt (500 g pkt)
Valmistusohjeet:
Vihreän Langan legendaarinen punajuuritahna muuntuu myös suolaiseksi joulutorttutäytteeksi.
1) Keitä punajuuret kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja lohko punajuuret.
2) Mittaa kaikki täytteen aineet, (lukuun ottamatta munaa ja seesaminsiemeniä), monitoimikoneen sekoitusastiaan tai kapeaan kulhoon. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.
3) Sekoita lopuksi joukkoon 1 muna.
4) Nosta seos jääkaappiin ja anna kiinteytyä muutaman tunnin ajan.
5) Sulata torttulevyt ja tee haluamasi muotoisia joulutorttuja.
6) Voitele tortut munalla ja ripota pintaan seesaminsiemeniä.
7) Paista torttuja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Täyte riittää noin 15 torttuun, mutta joulutorttuja ei kannata paistaa kerralla liikaa. Ylimääräinen täyte säilyy jääkaapissa suljetussa rasiassa viisi päivää.
Resepti: Saara Törmä, Vihreä lanka www.vihrealanka.fi
131 g
CO2e / 100 g1366 g
CO2e / annos
Facebook kommentit